MÁDAI PÉTER

Teljes szövegű keresés

MÁDAI PÉTER
MÁDAI PÉTER jegyző: Az ügyrendi bizottság 24/1998-2002-ÜB általános érvényű állásfoglalása, 1999. szeptember 23-a. Az ügyrendi bizottság mint Házszabály értelmezéséért felelős bizottság, az Országgyűlés alkotmány- és igazságügyi bizottsága elnökének AIB/70-1/1999. számú megkeresésére a Házszabály 143. §-a (3) bekezdésében foglaltak alapján az alábbi általános érvényű állásfoglalást hozza.
A tárgysorozatba-vételről történő bizottsági, illetőleg országgyűlési határozathozatal funkciója kizárólag annak eldöntése, hogy a képviselői önálló indítvánnyal az Országgyűlés érdemben foglalkozni kíván-e. A Házszabály a tárgysorozatba-vételről történő döntés érdemi, tartalmi szempontjait nem szabályozza, ennélfogva a döntés a bizottság, illetve, ha a képviselőcsoport vezetője a bizottság negatív döntésével szemben a plenáris üléshez fordul, az Országgyűlés minden korláttól mentes mérlegelési jogkörébe tartozik. A tárgysorozatba-vételről történő bizottsági döntéshez sem a kormánytól, sem mástól nem szükséges előzetes nyilatkozat vagy vélemény, de a Házszabály 71. §-a értelmében, ha a képviselői önálló indítvány a kormány feladatkörét érinti, a kormány tagja az állandó bizottsági ülés összehívásával egyidejűleg meghívást kap az ülésre, és azon tanácskozási joggal részt vehet. Dr. Salamon László, a bizottság elnöke.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem