SELMECZI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Keller Képviselőtársam! Abban egyetértünk, hogy a tények, azok tények. Tény az, hogy a kapacitástörvénynek valójában semmi értelme nem volt, szakmailag nem lehetett alátámasztani. Tény az, hogy ez mára bebizonyosodott.
Az egészségügyi ellátórendszert teljesítményadatok alapján finanszírozzuk, teljesítményt finanszírozunk az egészségügyi ellátórendszerben. A pénz az egészségügyi ellátórendszerbe nem az alapján megy, hogy az adott kórházban vagy az adott osztályon hány ágy van. Innentől kezdve dilettáns elképzelés volt, hogy a kapacitástörvényen keresztül - ami egy rendkívül bonyolult képlettel határozta volna meg az ágyszámokat - szabályozzuk az egészségügyi ellátórendszert.
Tény az - miután mára már bebizonyosodott -, hogy a kapacitástörvénnyel, lássuk be őszintén, nem érdemes már foglalkozni, mert nincs semmi értelme. Még egyszer mondom, teljesítmény alapján finanszírozott egészségügyben lényegtelen kérdés az, hogy hány ágy van egy adott osztályon, hiszen a finanszírozást ez nem befolyásolja. Az is tény, miután mára bebizonyosodott, hogy az ellátórendszerben strukturális átalakítást kapacitástörvénnyel kierőszakolni semmiképpen, semmi módon nem lehet. Tehát egyetértünk abban, képviselőtársam, hogy ezek tények, a mai napra már beigazolódtak.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz és az MDF soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem