PANCZA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

PANCZA ISTVÁN
PANCZA ISTVÁN, a számvevőszéki bizottság előadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés számvevőszéki bizottsága szeptember 21-én megtárgyalta a társadalombiztosítás 1998. évi zárszámadásáról szóló T/1507. számú törvényjavaslatot, és az ahhoz kapcsolódó T/1507/1. számú állami számvevőszéki jelentést. A bizottság meghallgatta az előterjesztő Pénzügyminisztérium képviselőjét, idézek felszólalásából: "Összességében elmondhatjuk, hogy az adott évben a két alap gazdálkodása biztosította az általuk finanszírozott ellátások teljes körű, maradéktalan megvalósulását, kifizetését." Ugyancsak meghallgatta a bizottság az Állami Számvevőszék elnökét is, aki többek között ezt mondta: "Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy mindazokkal a megszorításokkal és problémafelvetésekkel, amelyeket a jelentésünk tartalmaz, de az a központi költségvetésre is vonatkozik, az Állami Számvevőszéknek az a véleménye, hogy a központi költségvetéséhez hasonlóan a társadalombiztosítási alapok zárszámadását az Országgyűlésnek elfogadásra ajánljuk."
A bizottság örömmel állapította meg, hogy először sikerült elérni azt, hogy az Országgyűlés együtt tárgyalja a Magyar Köztársaság 1998. évi költségvetés zárszámadásáról szóló törvényjavaslatot a társadalombiztosítás 1998. évi zárszámadásáról szóló törvényjavaslattal. Ez a korábbi években nem így történt, de így az országgyűlési képviselőknek módjukban áll a két zárszámadási törvényt összefüggéseiben is vizsgálni. A bizottsági ülésen különösen nagy vita nem alakult ki. Ellenzéki oldalról kérdések hangzottak el az 1998. évi gyógyszer-finanszírozásról, valamint egyes kisebb tételekről.
A számvevőszéki bizottság a törvényjavaslatot általános vitára 9 igen és 5 nem szavazattal ajánlotta, illetve elfogadta. A bizottsági ülésen az ellenzéki pártok részéről kisebbségi vélemény is megfogalmazódott. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem