KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Elég sok mindenben kellene korrigálni Selmeczi Gabriella képviselő asszonyt. Nos, ami a gyógyszerkiadásokat illeti, erről még később fogok szólni, elöljáróban annyit szeretnék mondani, hogy ahogy azt az általános indoklás is tartalmazza, úgy lehetett volna tartani a gyógyszer-előirányzatot, ha határozott kormányzati intézkedésekre kerül sor. Erre nem került sor, és éppen azért hiányolom, mert önök a választási kampányban azt ígérték, hogy határozott kormányzati intézkedéseket fognak tenni, de ezek az intézkedések elmaradtak. Az elméleti megfontolások és csokorba gyűjtött vágyak nem alkalmasak arra, hogy a gyógyszerkasszát megfelelően kezeljék. Tehát gyakorlatilag nyugodtan mondhatjuk azt, hogy nulla, amit eddig tettek ebben az ügyben.
A végkielégítések kérdése: tisztelt képviselő asszony, ha megnézi a központi költségvetés fejezeteit, több helyen, de minimum egy helyen biztosan találkozhat végkielégítéssel. Az élet normális rendjéhez tartozik, hogy a közszférából eltávoznak emberek, és ezeknek az embereknek a végkielégítéséről gondoskodni kell. Ez igaz a központi költségvetési szférára, és igaz a társadalombiztosítási szférára. Nyugodtan kiállná a próbát, ha összevetnénk, hogy 1999-ben, illetve '98 végén hogyan, milyen módon távoztak az emberek és miért. '98 elejével nyugodtan össze lehetne vetni, képviselő asszony! Azt gondolom, hogy ennek a kapacitástörvényhez az égadta világon semmi köze nincs. Önnek ezt nagyon jól kell tudni, hiszen az 1998-as költségvetés tervezése a '97-es kapacitáson történt meg, senki nem szűkített egyetlenegy ágyat sem. A többit majd később fogom elmondani.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem