DR. VOJNIK MÁRIA

Teljes szövegű keresés

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Két témához szeretnék szólni, az egyik az úgynevezett kapacitás. Szeretném a képviselőtársaimat emlékeztetni arra, hogy ennek két eredete volt. Az egyik az egészségügyi ellátórendszer szerkezetének átalakítása. Ennek két vége lett volna: a költséges és nem kihasznált fekvőbeteg-kapacitások valamilyen mértékű visszaépítése, valamint az egészségügyi alapellátás struktúrájának fejlesztése. Selmeczi Gabriella képviselőtársam tudja, hogy 1998-ban ennek érdekében 51 háziorvosi praxis kezdte meg működését. Másrészt - és ezt a jövőre vonatkozóan szeretném elmondani, az Állami Számvevőszék véleményét is ajánlva szíves figyelmébe - ez a struktúra az önök által megszabott pénzügyi keretek között a jövőben sem lesz finanszírozható.
Ami pedig a huszárrohamot illeti, Kökény Mihály képviselőtársam arra utalt - és ezt több alkalommal, több helyen meg is ismételtük -, nem a tárgyalásokat kifogásoltuk, hanem azt, hogy először hirdették meg egyik napon, és az előző napon nagyjából érvénybe is lépett.
(22.20)
Ez volt az a huszárroham, amit se ellátó, se gyógyszertár, se beteg nem tudott követni.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az SZDSZ soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem