DR. GIDAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. GIDAI ERZSÉBET
DR. GIDAI ERZSÉBET (MIÉP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Szintén a teljesítményfinanszírozás kérdésére szeretnék reagálni. Számomra ez pártsemleges és frakciósemleges, ez szakmai kérdés. A teljesítményfinanszírozás messze jobb rendszer, mint ami korábban volt, a maradékelvű, a bázisszemléletű finanszírozás. Ezt nem lehet elvitatni! Aki ezt elvitatja, nem ért ehhez a szakmához.
Azonban kétségtelen, hogy gyorsan került bevezetésre, nem volt hatástanulmány, mint ahogy később sem volt semmiféle hatástanulmány. De önöknél volt négy évig a labda, el kellett volna szépen gondolkodni ezen, és kellett volna javítani rajta, mert ez a finanszírozási rendszer attól kezdve csak lefelé ment. Ennek nagyon sok szakmai vitája volt, és mind a mai napig nem megoldott. Úgyhogy ezt ilyen szempontból kell áttekinteni.
Még annyit szeretnék mondani, hogy én nagyon régóta követem ezeket a vitákat, és mindig felháborodok, amikor alkalmi politikai érdekeknek lökik alá azt a többszörösen hátrányos ágazatot, amely nagyon rászorul a segítségre. És hogy nem az az elsődleges cél, hogy minőségi váltást hogyan hozzunk létre, hogy az egészségügyi ellátás minőségi színvonalát hogyan lehessen emelni, vagy az ott dolgozókat megbecsülni azért, hogy a magyar népesség egészségi állapota tovább ne romoljon... - innen kellene elindulni, és azt hiszem, ez lenne a legfőbb cél, és ha valahogy így gondolkodnánk, akkor ez szektor-, vagy ha tetszik, pártsemleges is lehetne.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem