DR. HEGEDŰS MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. HEGEDŰS MIHÁLY
DR. HEGEDŰS MIHÁLY (FKGP): Kénytelen vagyok reagálni Bauer Tamás neves közgazdász képviselőtársam három gondolatára, az egyik a magánnyugdíj, a másik a Bokros-csomag, a harmadik pedig az egészségügyi reformok kérdése. Nagy meglepetésemre nagyon sok mindenben egyetértek vele.
Nem akarok családi vitát folytatni, ezért a Bokros-csomaggal kapcsolatban én inkább a gyökerekhez nyúlnék vissza. Abban egyetértünk, hogy a Bokros-csomag kényszerhelyzetben született, de abban már ellentmondás van köztünk, hogy mi idézte elő a kényszerhelyzetet. Szerintem a szocialista rendszer alatt felhalmozódott hatalmas államadósság az egyik gyökér, a másik a rosszul sikerült privatizáció, a harmadik pedig, amiről soha nincs beszéd, az, hogy az előző szocialista-liberális kormány nagyon jelentősen késlekedett a reformok bevezetésével, ami fokozta a kényszerhelyzetet. Azzal egyet tudok érteni, hogy ebben a kényszerhelyzetben a vám- és különböző más intézkedések elkerülhetetlenek voltak. Így elkerülhetetlen volt az életszínvonal-csökkenés; az a családellenes politika azonban, amely anyagi nyereséget nem hozott az előző kormánynak, csak politikai veszteséget, elkerülhető lett volna. Itt különbözik a véleményünk.
Szeretnék még két szót szólni a magánnyugdíjakról. A régi latin közmondás kimondja, hogy a szerződések márpedig be kell hogy tartassanak. Ezt a jogászok mondják - de azt nem mondják, hogy a rossz szerződések is. (Bauer Tamás: De igen, azok is!) De ha az ország érdekét nézzük, akkor én azt mondom, hogy a rossz szerződéseket felül kell vizsgálni, nem lehet betartani.
Mivel lejárt az időm, egy újabb kétperces hozzászólás keretében majd folytatom. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem