DR. GIDAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. GIDAI ERZSÉBET
DR. GIDAI ERZSÉBET (MIÉP): Köszönöm szépen. Én itt szeretném egyrészt kihasználni a 14 percet kétpercesben, amit ön és a program nekem adott. Csak arra szeretném mondani, amit Horváth Zsolt említett, mert én egyetértek önnel, 1996, tény: 43 milliárd forint az egészségügyi kiadás-bevételek egyenlege; '97, tény: 55 milliárd forint mínusz; '98 - azt már vitattuk - 70 milliárd. Tehát folyamatosan egy óriási deficittel dolgozott az Egészségbiztosítási Alap, ebben igaza van, ami azt jelenti, hogy a források biztosítása nem volt megfelelő, és kétségtelen: amíg a kasszák önkormányzati formában működtek, igen jelentős összeget vontak el más célra az egészségbiztosítási kasszából - hiszen erről az ÁSZ-jelentés meg más elemzés is meggyőzött bennünket vagy ismerjük - anélkül, hogy ennek következménye lett volna. Ahonnan eltűnik a kasszából '95-ben 5 milliárd forint, nem tudni, hogy hova, és ügyészi feljelentés történik, és semmi nincs, a pénz is eltűnt, és ezt szó nélkül hagyják, nagyon súlyos vétségről van szó, ez már a Btk. körét is érinti. Tehát nyilvánvaló, hogy ennek a hatásai is érződnek.
Amit továbbra is kifogásolok, hogy nem történtek hatástanulmányok, hatásvizsgálatok. Nagyon régi problémája az egészségügynek, a korábbi kormányzatok sem csináltak ilyet, pedig hatástanulmányok, vizsgálatok nélkül nem lehet költségvetést, nem lehet pénzügyi tervet készíteni, így csak rögtönözni lehet, és a rögtönzés, akár pénzügyileg, akár közgazdaságilag nézem, csak hibás lehet, és gyakorlatilag megbuktatja azt a költségvetést, vagy legalábbis működőképtelenné teszi.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem