DR. TAKÁCS IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Hargitai Úr! Köszönöm a hozzászólását. Az idő rövidsége miatt - hiszen még tízen várnak rajtam kívül hozzászólásra, és nem akarom elvenni az idejüket - hadd olvassak fel egy részt az Állami Számvevőszék jelentéséből: "A forrásszabályozás egyik alappillérének tekinthető átengedett bevételek közül jelenleg meghatározó nagyságrendet a személyi jövedelemadó képvisel. E forrásnak az önkormányzatoknál helyben maradó része az évenkénti folyamatos csökkenés után 2000-ben 5 százalékra apad. Ez a nagyságrend nem alkalmas arra, hogy az önkormányzatok bevételi érdekeltségét növelje, emellett költségigényessége miatt felveti a befolyt jövedelemadó településenkénti gyűjtése szükségességének mérlegelését".
Szívesen átadom ezt a kiegészítő részt, amit a Számvevőszék ezzel kapcsolatban mondott, mert egyértelműen igaz. A Számvevőszéknél olyan kiváló emberek dolgoznak, mint Nagy Ákosné - nem sorolom tovább -, akik, ha valamilyen írást elénk tesznek, annak megvan a megalapozottsága. Ezt nemcsak ezért mondtam el, de azt hiszem, a Számvevőszék is engem igazol.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem