DR. HORVÁTH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy látom, hogy délután ott folytatjuk, ahol délelőtt abbahagytuk, és hiába mondtam el mindent. Az inflációval fenyegetni és azt állítani, hogy az infláció magasabb lesz annál, mint amit terveztünk, pontosan ugyanazt teszik, mint amit egy évvel ezelőtt tettek: akkor azt állították, hogy az idei évre tarthatatlan lesz a 11 százalékos infláció, hogyan lehet ilyen dilettánsan tervezni. Ehhez képest 9 és 10 százalék között várható a megvalósulása.
A következő: ha a jövő évi becslésünk is van ennyire pontos, márpedig mi hisszük, hogy van, akkor amit ön az előbb elmondott, értelmét veszti.
Az pedig, hogy a Fidesz által értelmezett család gondolatát megpróbálja kiforgatni és az ellenkezőjét állítani, mint mondtam, egy valótlan feltételezéssel az infláció alakulására nézve, azt egészen egyszerűen vissza kell utasítanom, képviselő asszony. Én mindig röstellem magam, amikor önnel szemben ilyet kell tennem, de hát állandóan olyanokat állít, amik nem felelnek meg tényszerűen a valóságnak. (Szabó Sándorné: Csak a tényeket! - Varga Mihály: Csak a tényeket!)
Kérem szépen, minden gyermek egyformának születi - mondja ön. Akkor mi volt a Bokros-csomag, mi volt az, ahol önök vonalakat húztak? Miért kellett akkor a családi pótléknak elvenni az alanyi jogúságát? (Szabó Sándorné: A 8 és 30 százalék között nincs különbség?) Úgy látom, a saját farkába harap a kígyó.
Végre egyszer öntsünk tiszta vizet a pohárba! Amit mi mondunk, az az, hogy az öngondoskodást kell mindenekelőtt előrehoznunk, segítenünk. Ön szakember, pontosan tudja, hogy a szegénység nem számolható fel segélyezéssel. Ezt a WHO is megállapította, nemzetközi konferenciákon is elmondták, mégis minden elemében a segélyezéshez kívánnak visszatérni a költségvetésnél. Hát lépjünk már ki belőle! Lépjünk át az öngondoskodás irányába, hogy azok az emberek, akik képesek dolgozni és tudnak dolgozni, jussanak munkához, és az ő családjaik és az őáltaluk nevelt gyermekek jussanak előrébb, egyről a kettőre. (Varga Mihály: Így van!)
(15.40)
Ebből fog előremenni a magyar társadalom, és ekkor fog megtermelődni az a jövedelem, amelyből majd a rászorulókat valóban lehet segélyekkel támogatni. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem