DR. BODA ILONA

Teljes szövegű keresés

DR. BODA ILONA
DR. BODA ILONA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nagymértékben megkönnyíti a mostani hozzászólásomat az előttem szóló államtitkár úr válasza Lévai Katalin képviselőtársamnak az előbb elhangzott észrevételéhez. Erre csak annyit tudok mondani, hogy a tények makacs dolgok, azokkal nem nagyon érdemes vitatkozni. Az államtitkár úr elmondta a szociális párbeszéd hiányával kapcsolatos reagálását Lévai Katalin igen tisztelt képviselőtársam véleményére. Én továbbra is állítom, hogy szociális érzéketlenség és a közmunkaprogram között semmiféle párhuzam nem vonható, még akkor sem, ha ezt bármennyire szeretnénk is.
A felszólalásom második részében a fideszes képviselőtársamnak a vidékfejlesztés sarokszámait vitató felszólalására kívánnék néhány szóval reagálni. Az ő felszólalásából is az én fülem azt hallotta meg, hogy ő alapjaiban véve partner abban, hogy a kormányzat vidékfejlesztésre nagyobb összeget biztosítson a költségvetésben.
Azt gondolom, hogy minden képviselőnek, aki vidékről jött, tudnia kell azt, hogy mit jelent a vidéki lét, mit jelent az a leszakadottság, amelyben a vidék él, mit jelent a mezőgazdaságból élőknek a mezőgazdaság termelőképességének igen alacsony hatékonysága. Mindezek, valamint az európai uniós csatlakozás azt igényli és azt vindikálja, hogy igenis, a költségvetésből nagyobb összeget juttassunk a vidékfejlesztés céljaira.
Köszönöm. (Szórványos taps az FKGP és a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem