PALLAG LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

PALLAG LÁSZLÓ
PALLAG LÁSZLÓ (FKGP), a napirendi pont előadója: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A vizsgálóbizottság célja az esetleges korrupciós ügyek feltárása, az olajügyek átvizsgálása, és a szervezett bűnözés káros hatásának gazdasági életünkre történő megvizsgálása, átvilágítása. A kormányprogram, a Független Kisgazdapárt programja, az én egyéni programom is célul tűzte ki a korrupció és a szervezett bűnözés felszámolását. A közvélemény elvárja, hogy a kormánykoalíció és a képviselők teljesítsék vállalásukat.
Rendkívül nagy az érdeklődés a lakosság részéről, vajon felszámoljuk-e a szervezett bűnözést, az összefonódásokat, valamint a feketegazdaságot. Az elmúlt évek ígérgetései miatt bizalmatlanságot érzékelek a parlament irányában, valamint a vizsgálóbizottság felállításával kapcsolatban is. Nagyon sokan kérdezik, nem fogja-e az eddigi szomorú tapasztalatok alapján az Országgyűlés elkendőzni, a szőnyeg alá seperni ezeket az igen súlyos kérdéseket. Hiszen mindeddig, minél jobban ígérték az ez irányú szándékot, valós lépések nem történtek. Így egyre jobban erősödött meg az alvilág, a korrupció, az összefonódás és a feketegazdaság.
Hozzáértők számítása szerint három év költségvetése tűnt el. Ez a pénz ma hiányzik a költségvetésből, ennek felelőssége nem írható a kormány számlájára, de a vizsgálóbizottság eredményességét számon fogják kérni tőlünk a választópolgárok.
(22.10)
A 24. órában vagyunk, hogy ezeket a kérdéseket elrendezzük. (Zaj, moraj.) Amikor például a rendőrségi vezetők kérdeztek a költségvetés hiányosságát illetően, elmondtam nekik, hogy "tetszettek volna jobban, eredményesebben nyomozni, vizsgálódni, hogy ne a feketegazdaság alakuljon ki és erősödjön meg". A költségvetés elkészítésénél nem jelentene gondot a nyugdíj, a tb, az oktatás, a mezőgazdaság, sok más egyéb kérdés, kellő pénzt lehetne fordítani mindezekre. Ez felvethető más igazságszolgáltatási szervek felé is, ugyanígy azonban nem lehet csak ezeknél leragadni, és a felsoroltak felelősségét hangsúlyozni, hiszen más állami szervek felelőssége is igen nagy. Vissza kell menni 1991-ig - olajszőkítés, -forgalmazás, csempészet, drog, szesz-, szexipar, korrupció -, az összefonódásokig, és meg kell azt vizsgálni, hogyan kerülhetett az ország gazdasága, közállapota ilyen súlyos helyzetbe. A felelősöket meg kell nevezni, és fel kell állítani székükből, felelősségre kell vonni őket. (Zaj.) Felelőtlen vizsgálatok...

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem