KISS ANDOR

Teljes szövegű keresés

KISS ANDOR
KISS ANDOR (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy örömömre szolgál, hogy a kérdésemre személyesen a miniszter úr válaszolhat.
A közelmúltban a környezetvédelmi bizottság európai integrációs albizottsága ülést tartott. A megbeszélés kezdete előtt kezünkbe kaptunk egy néhány oldalas előterjesztést a napirendhez. Munkája után érdeklődő képviselőként nyomban elkezdtem olvasni, mivel még bőven volt idő az ülés kezdetéig. Az anyag telis-tele volt szakmai tévedésekkel, a témákat felületesen kezelte, kevés konkrétumot tartalmazott, ami konkrétum volt benne, az téves volt, még egy nemzetközi szerződés aláírásának dátuma is hibásan szerepelt benne, általános frázisokkal volt tele. Vagyis szakmai színvonalára a nulla dicsérő osztályzat lett volna.
Gondoltam, megint erősen kritizálnunk kell majd valamelyik illetékes minisztérium munkáját. Azután az ülés kezdetén kiderült, hogy ez a fércmű az Európai Unió nagybecsű bizottsága Magyarországra vonatkozó országértékelésének környezetvédelmi fejezete; más szavakkal, részünkről a csatlakozási biblia. Azután később a magyar fordítást összevetettem az eredeti angol szöveggel, de nem a fordító követett el hibát, az eredeti dokumentum sem volt különb. Ha nálunk egy minisztérium ilyen előterjesztéssel jönne egy bizottság elé, rögtön kidobnánk még a teremből is. Nekünk pedig ez alapján a fércmunka alapján kell a csatlakozási tárgyalásainkat lefolytatni. Sajnálom a szegény minisztériumi alkalmazottakat, akik ezt szintén felismerik, csak nyilván kötelező EU-vazallusságuk miatt nem merik szóvá tenni.
Kérdezem a miniszter urat, ezek szerint valóban erre a szintre kell-e süllyednie a magyar közigazgatásnak, amely szinten ezek szerint az Európai Unió van. Mert ha igen, akkor a csatlakozási tárgyalásokon derogációs időszak helyett degenerációs időszakot kell kérnünk.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem