KÉKKŐI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

KÉKKŐI ZOLTÁN
KÉKKŐI ZOLTÁN (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A rendszerváltást követően a dél-dunántúli régióban elsők között indultak meg a területfejlesztési törekvések. A régió kezdetektől fogva élen jár a korszerű területfejlesztési intézményrendszer kialakítása és működtetése terén. Mindezt bizonyítja a régióban kísérleti jelleggel útjára indított 1996-os és '97-es Phare regionális kísérleti program.
A programokra benyújtott pályázatokból látszik, hogy a régiót alkotó, a területfejlesztésben érdekelt szereplők, önkormányzatok, gazdasági társaságok, civil szervezetek példa értékű együttműködésről tettek tanúbizonyságot, és a rendelkezésre álló Phare-keret többszörösének megfelelő támogatási igény érkezett be a programkoordinálásért felelős Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez. Kiemelt figyelmet érdemelnek az 1997-es Phare-program vonatkozásában a vidékfejlesztési komponenshez kötődően beérkezett pályázatok. A pályázati kiírásnak megfelelően öt témakörben - termékfejlesztés, rurális turizmus, együttműködés új formái, erdősítés, innovatív közösségfejlesztés - érkeztek be projektjavaslatok.
Összességében kijelenthető, hogy a dél-dunántúli régióban a regionális Phare-program keretén belül a vidékfejlesztés területén rendkívül biztató folyamatok indultak be. A régió bebizonyította, hogy képes a számára rendelkezésre álló pénzügyi források eredményes, egyben az EU normáival is összhangban álló felhasználására.
Kérdezem a miniszter urat, mik az esélyei a 9705. számú Phare kísérleti program alatt az 1999. évi magyarországi felhasználásoknak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem