ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a költségvetési bizottság T/1658/606. számon előterjesztett módosító javaslatát, amelyben a 2000. évi központi költségvetés kiadási főösszegét 3 millió 788 ezer 275,6 millió forintban, a bevételi főösszegét 3 millió 392 ezer 43,9 millió forintban, a hiányát pedig 396 ezer 231,7 millió forintban javasolja megállapítani.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a költségvetési bizottság módosító javaslatával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Varga Mihály szavazógépe nem működik. - Varga Mihály: Elnök Úr! Igennel szavazok.) Nem szakítjuk meg a szavazást, nagy sejtelmem van, hogy hogyan szavazott az államtitkár úr. (Derültség.) Kérem bekapcsolni Varga Mihály gépét!
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az államtitkár úr szavazatával 185 igen, 5 nem szavazat és 10 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Tisztelt Országgyűlés! A költségvetési bizottság elkészítette tájékoztatóját. Ez a számítástechnikai hálózaton hozzáférhető, a képviselők a hét végi futárpostában a szokásos módon kézhez kapják.
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály 121. § (7) bekezdése alapján a tájékoztatást követő 8 napon belül a fejezetek bevételi és kiadási főösszegét, a hiány mértékét nem érintő kapcsolódó módosító javaslatot lehet benyújtani. Kérem a képviselőket, hogy a korábban benyújtott módosító javaslatokat az új főszámok ismeretében tekintsék át, és amennyiben szükséges, azokat új változatban terjesszék elő.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 121. § (7) bekezdése alapján a részletes vitát újból megnyitom, és egyben elnapolom. A részletes vita folytatására a jövő heti ülésünkön kerül sor. (A képviselők nagy része elhagyja az üléstermet.) Köszönöm az együttműködésüket.
Most folytatjuk az egyes munkaügyi és szociális törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját. Két perc technikai szünetet rendelek el, mert megint mozgást észlelek itt, a parlamentben. (Rövid szünet.)
(23.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem