KERTÉSZ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

KERTÉSZ ISTVÁN
KERTÉSZ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem hiszem, hogy abban vita van köztünk, hogy alapvetően más a helyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, mint Veszprém megyében. A probléma ezzel az előterjesztett törvényjavaslattal az, hogy a differenciált helyzethez nem kellően differenciált eszközállományt rendel.
(12.10)
A differenciált helyzet többszörösen hátrányos helyzetbe sodort településeket, és általában a hátrányos helyzet sok vonatkozásban halmozottan hátrányossá minősíti a településeket. Mind a munkanélküliség állapotát, mind az önkormányzatok pozícióját tekintve, mind pedig a térségek jövedelemtermelő képessége tekintetében azt kell megállapítani, hogy ezek általában párhuzamos problémaként jelentkeznek a térségekben, ezért szokták ezeket a térségeket halmozottan hátrányos településeknek nevezni. Ilyen sajnálatos módon Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is.
Megkérdezte Vojnik Mária doktornő, hogy mit ígér ez a kormány Szabolcs-Szatmár-Bereg megye foglalkoztatási problémái és általában az alapvető megélhetési problémái csökkentése érdekében. Azt ígéri, tisztelt képviselőtársaim, hogy a megyei területfejlesztési tanácsok eddigi elkülönített összege meg fog szűnni, a költségvetési törvényben nem szerepel, tavaly sem szerepelt, de tavaly még sikerült beszavazni a módosító indítványokkal; idén erre, úgy tűnik, nincsen lehetőség. Ez azt jelenti, tisztelt képviselőtársaim, hogy egy év alatt, a Fidesz-kormányzás időszaka alatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 17 ezer munkahely szűnt meg, 17 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak létszáma, és ez több mint 10 százaléka az összes foglalkoztatottnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Jó lenne legalább abban konszenzusra jutni, hogy amikor alapvető létkérdésekről van szó, akkor cinikus, sommás megítéléseknek nincsen helye. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiból. - Babák Mihály: Ezzel egyetértünk!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem