FEHÉRVÁRI TAMÁS

Teljes szövegű keresés

FEHÉRVÁRI TAMÁS
FEHÉRVÁRI TAMÁS, az ifjúsági és sportbizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az ifjúsági és sportbizottság november 3-án tartott ülésén tárgyalt a T/1756. számú törvényjavaslatról. A bizottsági ülésen elhangzott, hogy ez a módosító törvényjavaslat nyolc törvényt módosít. A módosítások alapvető iránya és célja az, hogy ne az ellátások igénybevételére ösztönözze a munkanélkülieket, hanem arra, hogy munkát vállaljanak.
Az előttünk fekvő törvényjavaslat arra ösztönöz, hogy az állami és önkormányzati szervezetrendszereknek is kötelessége legyen az, hogy a munkanélkülieket munkába helyezze. Változtatni kíván a törvényjavaslat a mostani mentalitáson, azon, hogy az ellátórendszer ne az ellátás igénybevételére, hanem a munkahelykeresésre ösztönözzön.
Fontos cél az is, hogy a munkanélküli maga is jobban vegyen részt a munkahelykeresésben, illetőleg a helyi önkormányzatok is saját kötelességüknek megfelelően gondoskodjanak arról, hogy a területükön lakó munkanélküli állampolgárok valamilyen munkalehetőséghez jussanak.
A törvényjavaslat megfelelő átmeneti rendelkezéseket tartalmaz, ami a bizottság többségi véleménye szerint lehetővé teszi annak zökkenőmentes bevezetését és alkalmazását. Hasonló módon tartalmaz olyan mérlegelési lehetőségeket is, amelyek lehetővé teszik, hogy adott esetben a munkanélküliek ne kerüljenek ki az ellátórendszerből. Így a többségi vélemény szerint a törvényjavaslat alkalmas mindazon célok elérésére, amelyek egyrészt a miniszter úr expozéjában, másrészt pedig a bizottsági ülésen elhangzottak.
Mindezek alapján a bizottság 10 igen, 5 nem és 1 tartózkodás mellett általános vitára alkalmasnak tartja a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem