CSABAI LÁSZLÓNÉ

Teljes szövegű keresés

CSABAI LÁSZLÓNÉ
CSABAI LÁSZLÓNÉ (MSZP): Tisztelt Képviselők! Remélem, elhiszik, és talán az államtitkár úr bizonyítani is tudja, hogy Nyíregyházán mi arra törekszünk, hogy mindenkinek munkát adjunk, akinek munkát lehet adni, és talán élenjárók vagyunk a különböző közmunkák és közhasznú munkák témakörében is.
Én mégis azért kapcsolódtam be a vitába, mert ez az egy hónapos, úgynevezett kényszerfoglalkoztatás - minden munkatársam véleményét megerősítve, én is szeretném megerősíteni - nem oldja meg a helyzetet, és nem javít a helyzeten.
Számomra az egy nagy talány, hogy hogyan lehet itt egy folyamatos és szerves gondolkodásról beszélni akkor, amikor elindult 1997-ben, 1998-ban néhány nagyon jó program, amelyet pártállástól függetlenül mindenki támogatott, például a középületek, az iskolaépületek felújításának a programja közmunkaként, a romaprogramok; de ennek csak egy nagyon kis része maradt meg 1999-ben. Ehhez képest most 2000-re egy új módszerrel egyfajta kényszerfoglalkoztatást írunk elő. Ha ez a szerves építkezés tovább folytatódott volna 1999-ben, a közhasznú munkára fordítható összeg nem csökken, hanem nő, akkor én most e mellé a program mellé állnék, mert azt gondolnám, hogy igenis ennek is helye van. De mivel adatokkal lehet bizonyítani, országosan is és megyei szinten is, hogy nem nőtt az ilyen jellegű foglalkoztatás, számomra egy picit érthetetlen, hogy most miről beszélünk.
Tisztelt Képviselőtársaim! Én azt szeretném kérni, hogy üljünk le még egyszer, önkormányzatok, e témában érdekeltek, és gondoljuk végig, hogy melyik megoldás a jó. Én úgy érzem (Az elnök jelzi az idő leteltét.), hogy ez a megoldás nem oldja meg a problémákat. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem