BERNÁTH ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársak! Néhány korábban elhangzott hozzászólásra szeretnék reagálni. Toller képviselő azt említette, hogy az önkormányzatok és a közhasznú munkavégzés... - ez nem az ő feladatuk, ha jól emlékszem. A közmunka kormányzati feladat, a közhasznú munkavégzés megszervezése, tisztelt képviselő úr - emlékezetem szerint - 1991 óta az önkormányzatok feladata. Feltehetően azért emlékszem erre, mert ebből voltam körjegyző egy ötfalvas településből álló körjegyzőségen, mint ahogy ön polgármester lett.
Kertész képviselő úr azt mondta, hogy nem differenciál ez a törvény és nem kezeli régiónként a problémát. A régiónkénti eltérések - az előző hozzászólásokból is kiderült - más adatokat mutatnak, más összetételűek a munkanélküliek csoportjai az ország keleti és nyugati felében. Természetesen ez a törvény ezt így nem tudja kezelni; kezelni ezt ott helyben, a megyei munkaügyi központokon, illetve a megyei foglalkoztatási vagy munkaügyi tanácsokon, illetve az önkormányzatokon keresztül lehet, mert az, hogy helyben milyen közhasznú munkavégzést akar és tud megszervezni az önkormányzat, legyen ez már az ő dolga és feladata.
Egyéni képviselő vagyok, és a választókerületemben dolgozó községi polgármesterek egyhangúlag üdvözölték ezt a törvénymódosítást, mert ők azok, akik a saját bőrükön érzik, hogy a falu lakossága miként vélekedik azokról a munkanélküliekről, akiknek szándékában nincsen a kezüket megemelni, a kocsma előtt várják a pénzespostást. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem