BALOGH LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Én sem gondolnám, hogy most kellene újrakezdenünk a médiavitát. Pető Iván felszólalása után viszont több dolgot szükséges megjegyeznem.
(0.30)
A médiatörvény előírja, hogy közös jelölést kell tennie a kormányoldalnak és az ellenzéknek. Annak idején láttam olyan előterjesztést, amit a kormánypártok frakcióvezetői megtettek a Televízió kuratóriuma elnökségének jelölésénél, hasonlót az ellenzéki oldalról nem láttam. Lehet, hogy volt ilyen, de akkor az nem jutott el a képviselőkhöz. Tehát nem láttam olyan előterjesztést, amit a három ellenzéki frakcióvezető együttesen tett meg, a médiatörvény viszont ezt előírja.
Ugyanakkor hadd mondjam el azt, hogy az alkotmánybírósági döntés után a kormánypártok nyitottak voltak a másik két alapítvány ügyének rendezésére. A média-albizottságot megpróbáltuk összehívni, amely média-albizottság üléseit az MSZP és az SZDSZ nem látogatta. Ugyanakkor a hatpárti megbeszélés létrejött egy alkalommal, amelyen elmondta a kormányoldal, hogy minden megoldás elfogadott a részéről, hogy a másik két kuratóriumban előállt helyzetet megoldjuk.
Azt is elmondtuk, hogy a Televízió kuratóriumába is várjuk az ellenzéki oldal jelölését. Az alkotmánybírósági döntésnek megfelelően bármilyen megoldás elfogadható a kormányoldal számára, amit az alkotmánybírósági döntés leír. Azóta sem történt meg az ellenzék részéről ez a jelölés. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem