VINCZE LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Mit tesz a KHVM a vízügyi szervek által felrobbantott alpár-bokrosi nyári gát helyreállítása érdekében? Novemberben múlt egy éve annak, hogy az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a vízmagasságra tekintettel felrobbantotta a tiszaalpár-bokrosi nyári gátat. Erre a fővédvonalak védelme érdekében került sor. A nyári gát 720 centiméter vízállásig védi a közel 3 ezer mezőgazdasági termelő érdekeit. A robbantáskor a vízügy arra tett ígéretet, hogy saját költségén helyreállítja a nyári gátat. Ez az ígéret csak 50 százalékosan sikerült, mivel a vízügy csak a keletkezett robbantási gödröt töltötte be, magát a gáttestet pedig, úgy vélte, hogy a gazdáknak kell helyreállítaniuk.
Az üggyel kapcsolatosan az a jogi szakemberek véleménye - a magamé is -, hogy a keletkezett gátrongálódás helyreállítása minél előbb meg kell hogy történjen a hivatkozott 1999. évi LVII. törvénynek, a 16/1982.(IV.2.) számú miniszteri rendelet 6. §-ának és a 232/1996. (XII.26.) számú kormányrendelet 20. §-ának megfelelően, amelyhez a szükséges pénzügyi erőforrás előteremtése a KHVM feladata. Végleges megoldást egy térségfejlesztési program kidolgozása és az annak megfelelően végrehajtott intézkedések jelentenének, amelyben szerepelnének a nyári gát eredeti állapot szerinti helyreállítása mellett az úgynevezett surrantók kialakítása is.
Tisztelt Miniszter Úr! Mit tesz a KHVM a vízügyi szervek által felrobbantott alpár-bokrosi nyári gát helyreállítása ügyében?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az FKGP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem