IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT
IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságában az államtitkár úr interpellációra adott kiegészített válaszáról történő szavazáskor egyedül én tartózkodtam.
Ennek oka alapvetően az volt, hogy személy szerint nekem, de a MIÉP-frakció egyetlen képviselőjének sem megnyugtató, hogy a kormány - információim szerint - még a 2000. évben sem kívánja módosítani a lelkiismereti és vallásszabadságról szóló 1990. évi IV. törvényt. Úgy véljük, hogy a magyar államiság ezeréves évfordulója - a Szent István-i államalapítás és a Szent Korona történelmi szerepének törvényben való megörökítésén túl - megköveteli, hogy a szekták térnyerését, az álegyházak működését megakadályozó törvénymódosítás már a jövő évben elfogadásra kerüljön.
Ugyan sokaknak fáj, de történelmi tény, hogy a magyar állam születése és a kereszténység felvétele elválaszthatatlanul összetartozik. Aggályainkat sajnos csak növeli, s reméljük, hogy a minisztérium által elkészült koncepció majdani megismerése eloszlatja azon kétségünket, hogy a kormányzati szintről elhangzott nyilatkozatok alapján az ultraliberális, egyházalapításra vonatkozó törvénymódosítás a már egyházként bejegyzett egyházakat, közösségeket nem érintheti, azaz úgymond, nem lehet a törvény visszamenőleges hatályú. Ha ez így van, akkor választási propagandának mindez jó, de a visszaélések megelőzését alig szolgálhatja majd az egyébként az Európa Tanács idevonatkozó ajánlása által feltétlenül megkívánt törvénymódosítás.
A szekták működésének legfőbb jellemzője, hogy a külvilág felé igyekszik többnyire pozitív, társadalomépítő képet adni önmagáról, ugyanakkor hazug és álnok módon elfedi mindazt belső életében, ami nem más, mint a pszichoterror legaljasabb módszereinek alkalmazása, a lelki válsághelyzetben lévő, hirtelen megragadott emberekkel szemben. Az érdemi törvénymódosítás megelőző hatása híján aligha derülhet fény - legalábbis e világ rendje szerint - a legtöbb visszaélésre. Ezt támasztja alá az a jó néhány esetben kivételesen megismert tény, hogy miként próbálják megfélemlíteni a szekták a szülőket, a hozzátartozókat akkor, ha a gyermekeiknél, családtagjaiknál tapasztaltakat nyilvánosságra kívánják hozni: lehetetlenné teszik még azt a minimális kapcsolattartást is, amit eddig engedélyeztek.
A keresztény nemzeti oldal nem tűrheti, hogy a videofelvétel által dokumentáltan európai népeket, az egész római katolikus egyházat lefasisztázó, mennyei atomarzenállal fenyegetőző, ideológiai ellenfeleire átkokat szóró, fiatalokat - orvosi zárójelentés szerint - ideg-összeroppanásig hajszoló, családokat szétszakító Németh Sándor és a Hit Gyülekezete tevékenységét szó nélkül hagyja, annak emberi jogi, vallásügyi szempontok szerint történő vizsgálatát bárki jogi rabulisztikával megtorpedózza.
Döbbenetes volt látni és hallani, ahogy az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők az emberi jogi bizottságban - miközben ülésről ülésre hullatják krokodilkönnyeiket a bevándorló menekült családok sorsa felett, a Himalája csúcsán lévő túlérzékenységüket hirtelen a Mariana-árok legmélyebb pontjára zuhantatva - mindent elkövetnek azért, hogy a magyar állampolgárságú és magyar nemzetiségű családok tragédiájával ne kelljen foglalkozniuk.
(15.30)
A Hit Gyülekezete pszichoterrorjának az SZDSZ által történt és törvénytelenségek sorozatát előidéző, feltétel nélküli támogatása rámutat ultraliberalizmusuk igazi arcára. Elhatárolódásuk híján csak ezt mondhatjuk: ez az SZDSZ-nek a történelmi keresztény egyházak, s ezen keresztül az egész magyarság ellen irányuló lelki terrorja. Ez az SZDSZ társadalomellenessége, kirekesztése, a társadalom alapsejtjét, a családot szétforgácsoló, életellenes, atomizáló törekvése. Ez az SZDSZ-nek a másként gondolkodókat megfélemlíteni kívánó, bár egyre inkább a "Rana rupta et bos" latin mese magát ökörré felfújni kívánó békájának hiábavaló s előbb-utóbb kipukkanó erőlködése.
Hány SZDSZ-közeli iskolaigazgató rúgta fel épp az általuk legerőteljesebben hirdetett ideológiamentességet azzal, hogy engedélyezte a Hit Gyülekezetének térítői munkáját, mi több, istentisztelet tartását az iskola falai között!
Végezetül: mi pedig, miután nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem erőnek, szeretetnek és józanságnak lelkét, közöljük, most sem hátrálunk meg mindaddig, míg demokratikusan, törvényesen fel nem számoljuk a család-, egyház-, társadalom- és nemzetellenes hites mételyt.
Köszönöm. (Taps a MIÉP padsoraiban és a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem