DR. GÓGL ÁRPÁD

Teljes szövegű keresés

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Elnök Úr! Képviselő Úr! A rendeletet pontosan idézte. Ez a rendelet azt a célt szolgálja, hogy a szakmáknak a egészségpolitikai céloknak megfelelő átstrukturálása - hiszen hiányszakmák tömegével dolgozunk - biztos alapot adjon, és hogy hét törzsképzésben és harminchat szakmában egyelőre két év központi gyakornoksággal biztosítsuk a minőségbiztosítási elemeket, és a diagnosztikus szakmák utánpótlását is. Teljesen jól mutatott rá arra, hogy ez a magyar állampolgárokra, a magyar egyetemeken végzettekre vonatkozott az első megfogalmazásában.
Azonnal jelentkezett több gond, egyrészt a magyar egyetemeken végzett külföldiek szakképzési lehetősége, másrészt külföldön végzett, de Magyarországon diplomát honosítók és kitüntetetten a határainkon túl élő kollégák lehetőségei. Most folyik a befogadásuk rendeleti előkészítése és a képzési költségeknek valamilyen módon történő mérséklése, esetlegesen néhánynak vagy néhány tucatnak ösztöndíjas típusú képzésének a lehetősége is. Emellett a szakképzésbe bevonjuk őket, mert részelemekre hirdetünk pályázatokat, amelyeket önköltségesen vagy önköltség nélkül is biztosítunk a számukra.
Célunk az, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás minőségi oktatásába bekapcsolódhassanak a határon túliak is. Megtaláljuk a módját, hogy kapcsolódhassanak a szakképzési rendszerünkhöz.
Köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem