DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET egészségügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindjárt indításként egész határozottan mondhatom, hogy nem. Ez a válasz a kérdésére.
De hogy részletesebben válaszoljak: a kórházrekonstrukciók 2000. évi címzett támogatására ebben az évben 49 pályázat érkezett. Az összes igény 110 milliárd forint. Ebből az új induló beruházásokra arra volt lehetőség, hogy a 2000. évben 500 millió forintot ítéljenek oda, emlékeim szerint hét kórháznak, hiszen évről évre folytatódnak a korábban megkezdett rekonstrukciók, és ezek a folyamatban lévő beruházások 10 milliárd körüli összeget visznek el a költségvetésből minden évben. Tehát sajnos nem arról van szó, hogy a siklósi kórház kivételezett helyzetben lenne, amikor a benyújtott pályázatára nem kap pozitív választ akár még a harmadik évben sem, bár a siklósi kórház esetében az a különbség, hogy '97-ben nyújtotta be a pályázatát, és a '98. évben formai hibák miatt nem lehetett odaítélni a támogatást. De elmondhatom azt is, hogy sajnos van olyan kórház, amelyik '94 óta vár rekonstrukcióra, és '95 óta hat önkormányzat várja a címzett támogatás elnyerését.
Sajnos, nem egyfajta koncepcióról vagy tudatosan hátrányos helyzetbe hozásról van szó a döntéseknél, olyannyira nem, hogy az egészségügyi tárca javaslatában Siklós szerepelt a 2000. évben indítandó támogatások között, ahogy ezt Siklóson a kórházlátogatás során személyesen is módom volt elmondani. De felhívtam akkor a figyelmet arra, hogy ez tárcajavaslat, és a kormánydöntés még ezután következik, sajnos, a véglegezett döntésbe a siklósi kórház nem tudott belekerülni.
Én csak azt tudom mondani, ismételjék meg a pályázatukat, és remélem, hogy találunk olyan megoldást, hiszen keressük, amivel a kórházrekonstrukciókat előbbre lehet hozni, lehetne hozni, nagyobb összegeket lehetne kórházrekonstrukciókra fordítani, egyfajta hitel lehetőségét vizsgáljuk, hitelkonstrukció lehetőségét vizsgáljuk. Azt hiszem, az egész egészségügyi ágazat számára nagyon sokat jelentene, ha ugyanazt a pénzt, amit most tíz év alatt költünk el, két-három év alatt költhetnénk rekonstrukcióra. Amennyiben ezt sikerül megvalósítani, azt hiszem, mindenki számára a lehetőségek gyorsabban bekövetkeznek.
Kérem válaszom elfogadását. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem