KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Kósa Képviselő Úr! Ön is nagyon jól tudja, hogy azok a példák, amelyeket most itt előhoztak a vitában, Postabank, Realbank, 1997. január 1-je előtt alakultak ki, nem volt hatályos az az ÁPTF-re vonatkozó törvény, amelynek a keretei között önöknek meg kellene ítélni most az ÁPTF és egyéb felügyeleti intézményrendszeri működést. Nem szólok most egyébként a pénztárfelügyeletről, mert erről majd Kökény képviselőtársam fog szólni. Tehát nem kell leszűkíteni a vizsgálatot most csak és kizárólag az ÁPTF-re, hanem a biztosításfelügyeletnek a tevékenységét is vizsgálni kellene az új körülmények között, a pénztárfelügyeletnek a tevékenységét is vizsgálni kellene, és nem kell összemosni a '97 előtti időszakot a '97. január 1-je utáni időszakkal.
Amikor ítéletet mondanak az ÁPTF-ről, akkor meg kell világosan mondani azt, hogy melyik időszakra gondolnak, és nem lehet egy '97 előtti időszak eseményeiből egy '97. január 1-je utáni időszakra vonatkozóan következtetéseket levonni. Ezt azért sem helyes megtenni, tisztelt Kósa képviselő úr, hiszen a kormány maga is minősítette a kialakult helyzetet, és az én legjobb tudomásom szerint ez a minősítés arról szólt, ha nem így van, akkor majd miniszter úr korrigál, hogy az ÁPTF vezetői a '97. január 1-jei hatályos törvények szerint megfelelően jártak el, és tulajdonképpen a törvény is, a jelenleg hatályos törvény is megfelelő módon szabályoz. Nem véletlen, hogy önök, még egyszer mondom, több mint 90 százalékát át is veszik egyébként.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem