BURÁNY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Kedves Mádi Képviselő Úr! Az ön előbbi hozzászólásából összesen annyi derült ki, hogy ön valamivel foglalkozik, de hogy pontosan mivel, ezt mi, képviselőtársai önnek, nehezen tudjuk megítélni. Természetesen bízunk az ön szakértelmében, de engedelmével, ez itt az ország Háza, egy Országgyűlés, és a parlamenti képviselőket azért választották meg, hogy lehetőség szerint mondjanak véleményt minden koncepcionális előterjesztésről.
Még egyszer mondom, hogy nem az ön képességeit kérdőjelezzük meg, mindössze azt az igényt fogalmazzuk meg, hogy ha a koncepcionális ügyekkel a kormány foglalkozik, akkor ne egyszerűn jó hírként közölje számunkra ezeket a munkálatokat, hanem ezeknek a munkálatoknak az eredményét talán tárják a parlament elé, hogy nekünk módunkban álljon ezt megítélni, és amennyiben mégis aggályokat fogalmazunk meg, akkor ezt megtehessük. Ennyit erről, hogy mi folyik a kormány berkein belül.
Ami pedig az átszervezéseket illeti: ha a jelenlegi felügyeleti munkával alapvető bajok nincsenek, akkor mi indokolhat egy szervezeti lépést? Ez régi szervezeti tapasztalat, egyetlen igazi ok motiválhatja: új embereket kell kinevezni, és a jelenlegi vezetőkkel valamilyen szempontból elégedetlenek. Ez az én megítélésem szerint összesen arra ad kiváló lehetőséget a kormánynak, hogy akiket még nem tudott pozícióba elhelyezni, most végre el tudja helyezni pozícióban, és azokat, akik valamilyen szempontból a szakmai függetlenségükkel az útjukban állnak, le lehessen váltani. Tartok tőle, hogy most is ez van a dolgok mögött.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem