BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Az egyik dolog: nem vagyok elmaradva egy brosúrával, én végig arról beszéltem, hogy a korábbi konszenzushoz képest, ami az alkotmánybírósági döntésig volt hatályban, akarják leszállítani. Pontosan fogalmaztam, képviselő úr.
A második mondatom: az Alkotmánybíróság nem a tizenötös számot, hanem az egész rendelkezést ítélte alkotmányellenesnek, amelyben benne volt a tizenötös szám. Az Alkotmánybíróságnak nem volt módja arra, hogy a tizenötös küszöbhöz hozzátegye azt a rendelkezést az 5 százalékot elért pártról, amit az ügyrendi bizottság javaslata - egyébként helyesen - a küszöbhöz hozzátesz.
Harmadszor: a fő- és a mellékszabály elválasztható egymástól, amikor már nem arról van szó, hogy ki alkothat frakciót az alakuláskor, hanem hogy ki alkothat frakciót később, szétválás, aprózódás esetén, és ezért indokolt az effajta elválasztás.
Végül a legfontosabb mondandóm: vita van köztünk arról, hogy az a módosító javaslat, amelyet Kóródi Mária és Hack Péter nyújtott be, összhangban van-e az Alkotmánybíróság döntésével avagy sem. Salamon képviselő úr azt állítja, hogy nem, mi azt állítjuk, hogy igen. Ha a kormánytöbbség valóban azt akarja, hogy legyen Házszabály ezen a ponton, akkor ezt nagyon egyszerűen megoldhatja: eljárhat úgy, ahogy a szervezett bűnözésről szóló törvénynél a kormány már egyszer eljárt, elfogadja a Hack-Kóródi-féle módosító javaslatot, majd rögtön megtámadja az Alkotmánybíróságnál, és az Alkotmánybíróság majd eldönti, hogy Salamon képviselő úrnak van igaza vagy nekünk. Ha netán nekünk, akkor van Házszabály, ha netán önöknek, akkor természetesen a következő menetben mi is el fogjuk fogadni (Az elnök csenget.) az önök álláspontját, és lesz konszenzus, és lesz Házszabály.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem