MOLNÁR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR LÁSZLÓ
MOLNÁR LÁSZLÓ (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Számomra a Csepeli Csőgyár munkásai, de bármely magyar munkás, paraszt vagy vállalkozó életkörülményeinek rosszabbodása, munkájának elvesztése több, mint egyszerű pártpolitikai vagy szövetségpolitikai ügy. Különösen akkor, ha mindenki tudja, hogy a Csepeli Csőgyár és munkásai kilátástalan helyzetbe kerülésének oka, hogy a rendszerváltás után kialakult problémákat az előző két kormány nem megfelelően kezelte. A csőgyári probléma is az egyik gyakorlati példája a sok ránk hagyott, meg nem oldott gondnak.
A Fidesz-kisgazda polgári kormány legfontosabb feladata, hogy az örökölt kényszerhelyzeteket és gondokat megoldja. Nem nézhetjük tétlenül a Csepeli Csőgyár 750 munkásának kilátástalan helyzetét. A magyar munkahelyek és a piacok védelme minden állampolgár alapvető kötelessége. A mi kormányunknak olyan megoldást kell kidolgoznia, hogy a Csepeli Csőgyár, az ország egyetlen varrat nélküli csőgyára (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) újra tudjon termelni. E gyár esetleges végleges bezárása kellemetlen helyzetbe hozna több csepeli gyárat és üzemet, további munkahelyek szűnnének meg abban a kerületben (Az elnök ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.), ahol a legmagasabb a nyilvántartott munkanélküliek száma.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem