IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT
IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! A Szabad Demokraták Szövetsége részéről felszólaló Fodor Gábor a kisebbségi ombudsman jelentésével kapcsolatos vezérszónoki felszólalásom egy mondatát minősítette. Ennek a mondatnak a megítélése nem különíthető el az egésztől, és különválasztása mondanivalóm lényegétől nem a tisztelt Ház elé tartozó politikai ügy, hanem egy-két párt propagandáját szolgálja.
Az Országgyűlés minden pártjának módjában áll, hogy vitába szálljon a többi párttal, de egyik sem formálhat jogot a másik felett ítélkezni, gondolatrendőrségként fellépni. Az SZDSZ ezzel a napirend előtti felszólalással erre tesz kísérletet - visszautasítom.
Az előbb elhangzott vértesacsai ügyet a tömegtájékoztatás, mint hallhattuk, elhallgatta. Úgy vélem, hogy ez a tény, ugyanakkor a hajdúhadházi ügynek kifejezetten, kizárólagosan etnikai konfliktusként történő feltüntetése tovább igazolta álláspontomat.
Az ülést vezető elnök nyilvánvalóan megtette volna a szükséges megjegyzéseket, rendre utasított volna, ha olyan kijelentéseket tettem volna, amelyek ellenkeznek a fennálló törvényekkel, a Házszabállyal, alkotmányos rendünkkel. Minthogy ez nem történt meg, Fodor Gábor felszólalását nem minősíthetem másnak, mint zavarkeltésnek, emberi és képviselői szabadságom korlátozására tett kísérletnek.
Köszönöm a szót. (Taps a Fidesz és az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem