DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A választ nem tudom elfogadni. Mégpedig azért nem tudom elfogadni, mert enyhén szólva meglepő, hogy ugyanannak a Belügyminisztériumnak az apparátusa hosszan kifejti az ellenvéleményét azzal a törvényjavaslattal szemben, amely apparátus a korábbi törvényjavaslatot kidolgozta, és amelyet a kormány az előző ciklusban benyújtott, és a parlament meg is kezdte annak tárgyalását, csak nem tudtuk befejezni.
Ha elfogadnánk azt a logikát, amelyet ön mondott, akkor tulajdonképpen négy évig ezt a törvényt nem lehet megalkotni, és nincs indoka annak, hogy megalkossuk. Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy például az országgyűlési képviselőkkel kapcsolatban is pontosan a jogállást érintően alkottunk összeférhetetlenségi szabályokat a ciklus kellős közepén. Hogy ilyen törvényjavaslat élt, arra volt jó, hogy az országgyűlési képviselőkön keresztül az önkormányzati jelöltek is megismerhessék, hogy milyen szabályozást kíván tenni a kormányzat.
Egyébként annyiban sem következetes a magatartásuk, hogy alig egy hónappal ezelőtt Dávid Ibolya igazságügy-miniszter asszony éppen itt, a parlamentben egy napirend előtti felszólalásban Pető Iván fölszólalására válaszolva azt mondta (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), vannak olyan előzetes szakaszok, mint például a napirendrevétel, ahol szigorúan olyan szempontok alapján kell dönteni, hogy az adott jogi probléma megoldásához kell kodifikáció vagy nem kell, kell jogszabály vagy nem kell. (Az elnök ismét jelez.) Ha elfogadjuk azt, hogy kell jogszabály, akkor a kormány nem következetes.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem