DR. KÖVÉR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ
DR. KÖVÉR LÁSZLÓ tárca nélküli miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Bauer Képviselő Úr! Bevallom őszintén, ha jól értettem a kérdését, akkor az ön teendőire vonatkozóan kért tőlem tanácsot, amiben én nem tudok a segítségére lenni. (Derültség, taps a kormánypártok padsoraiban.) Ami az ön által jelzett ügyet illeti, mint ahogyan ezt ön bizonyára nagyon jól tudja, az Országgyűlés vizsgálóbizottságot állít fel, az erre vonatkozó képviselői indítvány tárgyalásának részletes vitája éppen tegnap este zárult le, ha az információim helytállóak, amiből az is következik, hogy jövő héten sor kerülhet a határozathozatalra.
(16.30)
Ez a bizottság remélhetőleg mihamarabb megkezdi a munkáját, s ahogy az ön aktivitását figyelemmel kísérem, nincs kétségem afelől, hogy ön is tagja lesz ennek a bizottságnak, amelynek a keretein belül majd felteheti a bizonyítékokra vonatkozó részletes kérdéseit, sőt - ha úgy gondolja - morális körmöseit szintén kioszthatja annak, akire ez ön szerint tartozik. Ennek a bizottságnak lesz majd a feladata az, hogy az ügyre vonatkozó információkat, bizonyítékokat bekérje, ezeket esetlegesen kiegészítse, értékelje, és a gyakorlatnak megfelelően letegye a Ház asztalára azt a jelentést, amit a vizsgálóbizottságok a hatáskörükbe utalt ügyekben általában le szoktak tenni. És a miniszterelnök úr áll a bizottság rendelkezésére.
Tisztelettel kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem