IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT
IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Említette, hogy a kockázati tényezőket nem lehet kizárni, hiszen ilyen jellegű biztosítékokat a magyar kormány, a Magyar Köztársaság nem nyerhet. Ezzel egyetértünk, ugyanakkor a MIÉP álláspontja az, hogy nem egyszerűen nem lehet kizárni a biztonsági kockázati tényezőket, ha megadjuk a felhatalmazást, hogy a Magyar Köztársaság légterét a NATO használhassa, hanem tagadhatatlanul a legnagyobb kockázatot a Magyar Köztársaság vállalja történelmi vonatkozások miatt.
Nem adhat számunkra felmentést az a tény, hogy más államok is hajlandóak részt venni esetleg pontosan ilyen szinten ebben a nemzetközi akcióban, hiszen reális veszély az, hogy a jugoszláv hadvezetés, felmérve tényleges erőnlétét, egyetlenegy országra irányítja csapásait - amennyit egyáltalán képes végbevinni a NATO-támadást követően -, amelyet, adja isten, hogy ne kelljen senkinek se átélnie, és mindez ne következzen be.
A másik, ami a biztonsági garanciákat illeti, ami elsődlegesen a MIÉP nemleges álláspontját indokolja: nem hangzott el egyetlenegyszer, egyetlenegy bizottsági ülésen sem olyan garancia, amely megakadályozhatná a megtorló intézkedéseket a vajdasági magyarsággal szemben. Jugoszlávia, Kis-Jugoszlávia ebből a szempontból birtokon belül van. Természetesen lehet szavazni így vagy úgy, lehet szavazgatni aszerint, hogy itt állítólagosan mindenki a nemzeti érdeket tartja szem előtt, de azt nem figyelembe venni, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ebben a birtokon belüli helyzetben gyakorlatilag Seselj vajda és köre bármit megtehet a vajdasági magyarsággal, ez lehetetlen.
Még egy dolgot kell említenem (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.): természetesen kivárhatjuk azt a helyzetet, amit a NATO kivárt Boszniában, és kivárt Koszovóban is. Lenullázták a koszovói albánságot, és azt követően odamennek békét teremteni. Azt hiszem, hogy ebből a vajdasági magyarság nem kér.
Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem