IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT
IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT, a MIÉP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló '95. évi CXXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános indokolása legfőbb célként az eddigi következetlen szabályozás kiküszöbölése mellett a szervezett bűnözés nyomásgyakorlási lehetőségeinek feltárását és visszaszorítását jelöli meg az állami működés szempontjából kiemelt területek védelme érdekében. Ennek értelmében - miként ez az előterjesztőnek bizottsági üléseken és a plenáris ülésen is elhangzott előadása során is egyértelműen kiderült - ez a törvénymódosítás a szervezett bűnözés elleni törvénycsomagból szervesen következik, ez utóbbi eredményessége jelentős részt ennek elfogadásától függ.
Az emberi jogi bizottság ülésén a törvénymódosításról tartott vitában az egyik MSZP-s képviselőtől hangzott el a költői kérdés: Vajon ennyire gyenge a magyar állam, hogy ilyen eszközökhöz kell folyamodnia? Erre, miként akkor, most is csak azt válaszolhatjuk, hogy még nem annyira gyenge a magyar állam, hogy ilyen törvénymódosításokkal ne tehetne kísérletet a magyar államgépezet széles körű s döntő pontokon való maffiás aláaknázásának megakadályozására. S erre annak ellenére is van esélye, hogy a posztbolsevik, ultraliberális politikai kurzus vagy inkább banditizmus mindent megtett annak érdekében, hogy módszeresen verje szét a magyar államgépezet hátterét az állami vagyon 80 százalékának elherdálásával, az állami szuverenitás szempontjából stratégiai jelentőségű ágazatok külföldi érdekeltségek kezére játszásával.
Erről kötelessége a MIÉP-nek itt is szólnia, hiszen ha a szervezett bűnözés pontos meghatározására törekszünk, s az ellene való fellépést pontosan akarjuk felvázolni, különösképpen figyelembe véve azt, hogy a szervezett bűnözés elleni küzdelemben a nemzetbiztonsági ellenőrzés szintjén ki akarjuk terjeszteni ezt a vizsgálatot, akkor a Magyar Köztársaság államgépezete ellen kormányzati szinten elkövetett merényleteket és nemzetellenes gaztetteket kell elsőrendűen szemügyre vennünk. Ki kell mondanunk ugyanis, hogy a szervezett bűnözés térnyerésének, a maffiák hétköznapi életünket is behálózó hatalmi kiépülésének melegágya a magyar állam gyengítése és fokozatos leépítése. A magyar állam mesterségesen legyengített immunrendszerére szabadult rá a globalizáció mindent überelő politikai ukázaként a nemzetközi bűnözés internacionalista fekete pestise.
Az ez elleni küzdelem részeként éppen ezért feltétlenül támogatandónak tartjuk a bíráknak és az ügyészeknek, a törvénymódosításban megjelölt körének nemzetbiztonsági ellenőrzését. Szemben a Legfelsőbb Bíróság elnökének véleményével, valljuk, hogy a bírákat, de természetesen az ügyészeket sem lehet különleges, érinthetetlen kasztnak nyilvánítani, mint ahogyan az eredeti törvény sem tekinti annak.
A kormányzatnak azonban tudnia kell, hogy mindez a küzdelem egyelőre csak a jéghegy csúcsát érinti. Természetes, hogy a legfőbb államhatalmi szerveknek s így a nemzet biztonsága szempontjából jelentős tevékenységet folytató személyeknek a szervezett bűnözési körhöz tartozók részéről jogellenes céllal történő befolyásolhatósága, támadhatósága megakadályozására mindent meg kell tenni. Azonban a maffiaellenes küzdelem csak akkor lesz eredményes, ha a magyar állam elég erős lesz ahhoz, hogy a mostani jogbizonytalanság következtében előállott, társadalmi méretű, állampolgári, kisemberi zsarolhatóságot számolja fel.
S hogy ez valóság - és a valóságban gyakorlatként létezik -, engedjék meg, hogy egy életkép felvázolásával támasszam alá. A jelenet valahol Demszky rohamléptekben épülő, bűzlő világvárosi bazárjában játszódik, amelyet egyelőre még Budapestnek hívnak, s még egyelőre a Magyar Köztársaság fővárosa. A kiskereskedőhöz - mellesleg többségi - korán reggel, a munkanap kezdetén bemegy a kínai maffia helyi érdekeltségének háromtagú különítménye. Otthon érzik magukat, lehúzzák maguk mögött a redőnyt, s kedvesen elbeszélgetnek a többségivel, mennyivel kíván hozzájárulni a maffia egyre növekvő költségvetési kiadásaihoz.
A többségi a maga őseitől örökölt jogérzékenységével - s érzékelve az évek óta tartó és egyre kilátástalanabb jogbizonytalanságot - hirtelen azt állítja: "Sajnos, nem áll módomban, mivel az ukránok már önöket megelőzték." Így a kínai maffia tagjai elegánsan távoztak. Íme, a kisember így küzd az etnikai megalapozottságú maffiák térnyerése ellen. S hogy léteznek ilyen maffiák, azt nem pusztán a kiskereskedő állítja, nem is én, hanem még a magát liberálisnak mondó sajtó is beszél ukrán, kínai, grúz, orosz és más nemzetiségű szervezett bűnözői csoportokról.
Az etnikai megalapozottságú maffiák léte, térnyerése még sürgetőbben veti fel a szervezett bűnözés nemzetbiztonsági eszközökkel történő visszaszorítását. Ennek részeként értékeljük ezt a törvényjavaslat-módosítást, és a MIÉP - miután a törvénymódosítás részletes indokolásával az előterjesztés szerint egyetért - ezért támogatja a T/249. számon beterjesztett törvényjavaslatot.
Itt jegyzem meg, hogy furcsának tartom, noha már nincs az ülésteremben Donáth képviselőtársam, hogy ő aggályait abban érezte megerősítve, hogy én az emberi jogi bizottság MIÉP-es képviselőjeként teljes mellvéddel támogattam ezt a törvénymódosítást. Úgy vélem, ez azt mutatja, aggályainak tartalmi megalapozottsága nem indokolt, hiszen önmagában véve abszurd - párthovatartozásra hivatkozva - aggályainak megerősítését látni valaki ellenvéleményének idézésével.
Meg kell jegyeznünk azonban, hogy a törvénymódosítás időrendi benyújtását illetően a magyar társadalom önvédelmi reflexeinek, természetes védekező ösztöneinek gyengítésében, megbénításában oroszlánrészt vállaló, az információrobbanás révén önálló hatalmi ággá s a médiatörvény visszásságai révén mindenekfelett állóvá növő tömegtájékoztatás meghatározott körének nemzetbiztonsági ellenőrzése, átvilágítása még ebből a szempontból is időrendileg előbbrevaló, hogy elérkezzék az a történelmi korszak, amelyben Shakespeare szavával nem azt mondjuk el, hogy rossz kapitány rabja lett a jó, hanem valóban, térben és időben, Isten kegyelméből megtapasztalhatjuk a jó diadalát, érvényesülését családokban, közösségekben, népben, nemzetben, az államgépezet minden szintjén.
Köszönöm. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem