IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT

Teljes szövegű keresés

IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT
IFJ. HEGEDŰS LÓRÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Alkotmánybíróság legutóbbi határozata megnyitotta az utat a magyar abortuszkérdés erkölcsi alapon álló és ugyanakkor törvényes és józan megfontolásokon alapuló megoldása előtt. Ez az út egyelőre még keskeny; a magyarságnak, mint drámaian fogyatkozó népnek, amelyet ebben a században két világháború tizedelt meg s amelynek Trianon után '56-os forradalmának és szabadságharcának leverését és gyilkosságokban tobzódó megtorlását is el kellett viselnie, mindezekből következően fogyatkozóban van az életereje.
Mi, magyarok nem mondhatjuk, hogy a népesség fogyása a civilizációval járó világjelenség, mert a világtörténelemben békeidőben egyedülálló mértékű fogyás és a nemzet korfájának eltorzulása bennünket azzal fenyeget, hogy a magyarság belátható időn belül alárendeltségbe kerül saját hazájában. A fogyatkozás egyik oka az, hogy Magyarországon évente iszonyúan sok, erkölcsileg, egészségügyileg és szociálisan is indokolatlan abortuszt végeznek el - pontosabban: emberi magzatot ölnek meg az anya méhében. A művi vetélés korlátlanságának társadalmi feltételeit évtizedek óta az a liberálisnak mondott, valójában emberellenes és nemzetpusztító tájékoztatási, oktatási, nevelési és kulturális terror teremti meg, amelyik 1945 óta nehezedik rá a magyarságra. Az erkölcsrombolás, a nemzeti felelőtlenség hirdetése, az önző, a közösséget semmibe vevő életformák és magatartások dicsőítése, reklámozása, társulva bizonyos feminista körök erőszakos csörtetésével, semmi által nem korlátozható emberi joggá növeli fel a nő jogát a korlátlan abortáláshoz.
Ez azonban korlát nélkül torz állapot. Az ember, férfi és nő jogait, maga fölötti rendelkezésének szabadságát mi is elismerjük. Ezzel párhuzamosan azonban a nemzet, a közösség egyénnel szemben támasztott igényeinek, elemi szükségleteinek is érvényesülnie kell.
(9.20)
A korlátlan énkultusz nemzetek, kultúrák kipusztulásához vezet. Az életet mindannyian kapjuk - Istentől. Minden emberi közösség elsőrendű, természet adta érdeke, hogy fennmaradjon. Minden ember számára fennáll a kötelezettség, ha egészséges, hogy a kapott életet továbbadja, hogy a nép fennmaradásában részt vállaljon. Ezért annak, aki ebből kivonja magát, és ugyanakkor életkörülményei és egészségi állapota ezt nem indokolják, annak tartozása keletkezik a közösséggel szemben. Ezt az adósságot valamiképpen vissza kell téríteni. Ez a visszatérítés azonban csak akkor lehetséges, ha az állam olyan körülményeket teremt mindenki számára, amelyben a családalapítás és a gyermeknevelés nem terhet, hanem számtalan előnyt is és biztonságos életet jelent. (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból: Jaj!)
Ebből a támogatási rendszerből a szülői szerepre magányosan vállalkozó nők sem maradhatnak ki. A MIÉP "Nemzetépítő állam" című programjában elsőként fogalmazta meg és mind a mai napig szorgalmazza is a főállású anyaság intézményének kiépítését és bevezetését. Most az Országgyűlésnek módjában áll a magyar társadalom életszükségleteinek valóban megfelelő törvényt, erkölcsileg is megtisztított, valóban magzatvédelmi törvényt alkotnia. Reméljük, hogy nem azok fogják a törvénymódosítást előkészíteni, akik a törvényt készítették elő, mely azóta alkotmányellenesnek bizonyult.
Mindent meg kell tennünk azért, hogy felvilágosítással, az erkölcsi értékek felmutatásával, példamutatással, szemléletváltással mielőtt megszabadulhassunk a gulyáskommunizmus, majd a szociálliberalizmus idején ránk borított erkölcsi nihilizmustól. Az abortusztól végérvényesen természetesen nem tiltás útján, hanem erkölcsi megtisztulással szabadulhatunk meg. De a tiltás elengedhetetlen előfeltétele ennek az erkölcsi-etikai megújulásnak. Ha majd a többség a közerkölcsbe súlyosan beleütköző cselekedetnek tartja egy magzat életének kioltását, és közben az állam mindent megtesz azért, hogy a fiatal életek egymásra találhassanak és az új életet vállalhassák, akkor majd minden tiltás nélkül is el lehet már érni a mostani magzathalálszám tizedére csökkenését és a születések számának emelkedését.
A magyar nemzet fennmaradásának előfeltétele az az erkölcsi megújulás, amely a nemzetbe tartozás jogainak és kötelezettségeinek együttes tiszteletben tartását tartja szem előtt. Társadalmunknak meg kell szabadulnia a liberális, kozmopolita erkölcsi terrortól, a felelőtlenség kultuszának terjesztőitől, a gyilkosság és a kábítószer hamis profétáitól. És akkor elérkezhet az az idő, amikor - Illyés Gyula szavával - nem eltakart csempészáruként fog megérkezni erre a világra a bennszülötté tett magyar, hanem egy ezeréves államalkotó nemzet megbecsült fiaként, leányaként, a minden kritérium szerinti magyar állam gondoskodása következtében.
Köszönöm. (Taps a MIÉP és az FKGP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem