NÓGRÁDI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

NÓGRÁDI LÁSZLÓ
NÓGRÁDI LÁSZLÓ, a gazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A gazdasági bizottság megtárgyalta a '97. évi CXLIV. törvény módosítására vonatkozó javaslatot.
A gazdasági bizottságban élénk, hosszan tartó, mondhatnám érdekfeszítő vita alakult ki a módosítással kapcsolatban. Hogy a vita irányultságát és hangulatát érzékeltessem, talán egyik ellenzéki képviselőtársamat idézem, aki a törvénymódosítást nemes egyszerűséggel "lex Pál Laci"-nak nevezte. (Dr. Géczi József Alajos: Ez a második törvény!)
A többségi vélemény alapján a gazdasági társaságokról szóló törvény 301. §-ában megfogalmazott cél, hogy ne lehessen különbséget tenni részvényesek és részvényesek között, ez egy jó cél. A törvény életbelépése előtt a részvényesek körében azonban kialakult egy bizonyos értékrend, egy bizonyos szavazati arány, amit ez a törvény most mintegy visszamenőleg próbál módosítani.
(1.30)
A magyar jogrendben nem szokásos, hogy egy törvénynek visszamenőleges legyen a hatálya, ezért a többségi vélemény szerint fontos ezzel a módosító indítvánnyal ezt a jogalkotási hibát kiküszöbölni és megszüntetni.
A gazdasági bizottság 17 igen szavazattal, 12 nem szavazattal szemben általános vitára alkalmasnak találta a módosító javaslatot. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem