SIMICSKÓ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

SIMICSKÓ ISTVÁN
SIMICSKÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. A NATO-főtitkár úr, Solana úr szóvivőjének kérdésére egy mondat erejéig szeretnék reagálni. Nyilvánvaló, hogy Jammie Shea úr nem lenne a NATO-főtitkár úr szóvivője, ha nem tudná és nem képviselné adott esetben egy ilyen külföldi út során a NATO-főtitkár úr véleményét, álláspontját és adott esetben a NATO véleményét és álláspontját. Tehát vehetjük úgy is akár, hogy a NATO-főtitkár úr mondta ezt és várja el ugyanezeket a lépéseket, amelyekre ő is rámutatott, hiszen gondolom, mielőtt ideérkezett hozzánk tájékozódott arról, és pontosan egy macedóniai útját mondta le azért, mert fontosnak tartotta, hogy itt legyen és elmondja ezeket az észrevételeket. Nem kellett volna önöknek összehívni a magyarországi NATO-nagyköveteket, és elég kínos helyzetben magyarázkodni afelől, hogy most miért történt meg az, ami megtörtént, és most miért nem támogatják a kétharmados törvények módosítását, amely NATO-csatlakozásunk miatt szükséges. Tehát ez azért mindenképpen hozzátartozik.
Önök is egészen a múlt hét keddig támogatták és fontosnak tartották az alkotmány módosításának a kérdéskörét is. Egyébként az ellenzéki hozzáállásról annyit - ha már összekapcsolódik ez a két ügy, a vizsgálóbizottságok ügye és az alkotmánymódosítás ügye -, annyi más eszköz lehetne és van a jelenlegi Házszabály és a parlamenti demokrácia keretein belül, amellyel önök élhettek volna, nem pont az össznemzeti ügyben. A nemzeti konszenzus talajától elszakadva a NATO-csatlakozásunk ügye nagyon-nagyon rossz fényt vet Magyarországra, nagyon-nagyon rossz megítélése lehet Magyarországnak a jövőre nézve is a NATO-n belüli elismertségére vonatkozóan is, tehát ezért nagyon fontosnak érzem, hogy önök próbáljanak meg elvonatkoztatni attól az ügytől, amely itt ezzel kapcsolatosan fölmerült, tehát a két vizsgálóbizottság ügyétől, és térjenek vissza a nemzeti konszenzus talajára, és támogassák az alkotmánymódosítást.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem