MÉCS IMRE

Teljes szövegű keresés

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): ...teljesen korrektnek tartom azt. Az előbb tényleg szakmai szempontból elemeztem a módosításokat, és azt mondtam, hogy ezek még tovább tökéletesíthetők - ez volt a lényege -, és tartalékoljuk a megoldásokat a jövőre; ez jövőbe mutató magatartás volt a részemről.
Simicskó kollégánk hozzászólása kapcsán: a NATO-nak nincsenek elvárásai a magyar alkotmánnyal kapcsolatban, tiszteletben tartja a magyar alkotmányt. A magyar alkotmány alapján eddig teljesen simán történt a NATO-val az együttműködés, igen nagy számú hadgyakorlatról volt szó, és az IFOR-, SFOR-együttműködés, a repülőtér átengedése, de emlékezzünk a régebbi, az első ciklusból az AWACS-gépek repülésének engedélyezésére, mind teljesen simán történtek. Arról van szó, hogy a parlament szigorúbb civil kontrollt gyakorol, amely civil kontrollnak egy részét esetleg megfelelő bizalom és együttműködés esetén átengedi a kormánynak, megfelelő garanciális elemekkel. Erről van szó.
Egyébként nem egyedülálló a magyar megoldás: a Bundestag engedélye szükséges a békefenntartó és a béketeremtő tevékenységekhez, így volt az SFOR-, IFOR-ügyben is. Tehát úgy gondoljuk, egyáltalán nem kirívó a megoldásunk. Kétségtelen, hogy technikailag a Honvédelmi Minisztérium szempontjából ez kényelmesebb megoldás lenne; idővel valóban szükséges az alkotmány módosítása, ha mindezeket az észrevételeket figyelembe véve, harmonikus és homogén szöveget terjeszt be a kormány. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem