MIKLÓS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

MIKLÓS LÁSZLÓ
MIKLÓS LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Valóban, első ránézésre úgy tűnik, hogy ez a két feltételmódosítás, úgymond, a követelmények lazítását jelenti. Azonban ha tartalmilag is megnézzük pontosabban, akkor kiderül, hogy ez nem az. Hiszen ez kizárólag az olefingyárra vonatkozóan veszi vissza azokat a követelményeket, amelyeket a képviselő asszony mondott, az olefingyár definícióját pedig a hatályos törvény egyértelműen megadja: nevezetesen a pirolízissel, vegyipari technológiák melléktermékeként bizonyos ásványolajtermékeket előállító üzemet mondja olefingyárnak.
Nem akarok szakmai fejtegetésbe bonyolódni, hogy mit jelent a pirolízis, de ezt elég kevesen tudják az országban teljesíteni - összesen ketten. Miután azonban az egyik jelentős gyártó a termékeit kizárólag exportra gyártotta, illetve küldte, ezért nem rendezkedett be ilyen mértékű tárolókapacitásra, ami az ő termékeit figyelembe véve irracionális méretű tárolókapacitást jelentene. Ezek a tartályok meglehetősen drágák.
Ugyanígy van ez a hitelesítési követelménnyel. Az előkészítés során a vámhatósággal és a szaktárca illetékeseivel végignézve, semmifajta kockázatot nem láttunk a módosításban, tekintettel az imént mondottakra, nevezetesen, hogy összesen két ilyen gyártó van az országban, és egy ilyen technológiát létrehozni legalábbis évekbe telik, azon kívül, hogy meg kell felelni a törvényben foglalt körbeírásnak.
Köszönöm szépen. (Dr. Suchman Tamás tapsol.)
(19.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem