DR. FARKAS GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA (MDNP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Ebben a családias hangulatban csak két dologra szeretnék rámutatni. Az egyik az, hogy itt nem technikai hiba korrigálása történt, és nem mindössze két szóról van szó. Az lehet, hogy két darab a szó, de itt jelentős módosítás történt, történik vagy szeretne történni. Ugyanis a jövedéki termékek forgalmazására vonatkozó szabályoknak szigorúnak kell lenniük - éppen azért, mert jövedéki termékek.
A két szó azt jelenti, hogy míg az eredeti javaslatban legalább 35 ezer köbméter szerepel, ezzel szemben itt 1500 köbméter van. Én nem tudom, hogy minden régióban egy olefingyárat akar-e telepíteni valaki, vagy milyen nemzetgazdasági érdek kívánja azt, hogy ez ilyen egyszerű legyen.
A leglényegesebb az a bizonyos másik szó, az pedig az, hogy a kivételek közé teszi az olefingyárat, magyarul ott nem szükséges a hitelesített tárolótartály. Tehát lehet kicsi, és nem kell hogy hitelesített lehetett. Ha ez mindössze két szó és mindössze technikai hibák módosítása, akkor, azt hiszem, nem értjük egymást!
Az előterjesztés indokolása pedig nem mond semmit; a feltételrendszer kiigazításáról beszél - ez nem kiigazítás, hanem fellazítás! Ezért ellenezzük.
Köszönöm szépen. (Dr. Tóth Tihamér tapsol.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem