DR. GYURICZA BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. GYURICZA BÉLA
DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A parlamentben több alkalommal, amikor a fegyveres szervezetek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról szóltunk, minden esetben a kormány tagjai, a miniszterelnök úr, ön is, belügyminiszter úr, hangsúlyozta: milyen jelentősége van annak, hogy a kevés anyagi lehetőséggel élve minél tökéletesebben érvényesüljön a személyi állományról való gondoskodás, minden esetben a törvények betartása időben megtörténjen, és azokat a járandóságokat, amelyek a törvény előírásai szerint megilletik az állományt, minél hamarabb megkapják.
Most egy olyan dolog történt a Belügyminisztériumon belül, hogy az 1996 szeptemberében hatályba lépett szolgálati törvény és a kormányrendelet, illetve az ön rendelete alapján 1997. november 1-jével meg kellett volna hogy kapják a határőrszolgálatnál és a határőrségnél a törvényi előírások alapján járó nyelvpótlékokat, egyéb pótlékokat, egyáltalán rendezni kellett volna mindazokat a körülményeket, amelyek lehetővé tették volna, hogy ezeket a járandóságokat időben megkapják az illetékesek. Önnek ezt gyakorlatilag 1997 márciusában az illetékesek jelezték, majd miután november 1-jével nem kapták meg, decemberben ismét jelezték önnek és levelet írtak személyesen önhöz.
A kérdésem tehát az, tisztelt miniszter úr, hogy mit tett, illetve mit kíván tenni annak érdekében, hogy ez a járandóság lehetőség szerint minél hamarabb szolgáltatásra kerüljön, ne pedig büntetésként értelmezzék ezt az illetékesek.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem