POKORNI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Igazságügy-miniszter úr idézte a különmegállapodást. 5 cikk (3) bekezdés: "Amennyiben hat hónapon belül nem tudnak megállapodásra jutni, bármelyik fél kérheti a bíróságot, hogy kiegészítő ítéletben határozza meg az ítélet végrehajtásának módozatait." A hat hónap nem ezen az oldalon köt minket, hanem úgy, hogy hat hónap előtt nem lehet erre jutni. (Dr. Vastagh Pál ingatja a fejét.) A magyar félnek nem szabad lemondani erről a különmegállapodásban foglalt jogról, és nem szabad aláírni keretszerződést, mert ez a keretszerződés vagy keretmegállapodás a következő kormány kezét gúzsba köti, lehetetlenné teszi.
Meggyőződésem szerint nem kell félnünk a hágai ítélettől, mert a hágai ítélet nem lehet rosszabb, mint az az álláspont, amit ma a Magyar Köztársaság nevében Nemcsók János vagy Horn Gyula képvisel, mert az gyakorlatilag egybeesik a szlovák fél álláspontjával. (Közbeszólások az MSZP padsoraiban.) Ehhez képest még egy szigorúbb hágai ítélet is jobbnak tűnik a szemünkben. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem