KOVÁCS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Képviselő Asszony! Nem akarom újra elmondani az expozét. Már itt van, rendelkezésre áll a jegyzőkönyv, szívesen odaadom, hogy én mit mondtam a tárgyalásokról, illetve a kormány tárgyalási céljáról.
Én azt mondtam, hogy a kormány nem kívánt nemzetközi szerződést kötni, hanem egy előzetes megállapodást - elhangzott már, hogy keretmegállapodás, megállapodás a megállapodásról, van, aki vitatja, mondván, hogy ilyen nincs (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból: Nincs! - Dr. Szabó János: Nincs, ez megkerülése a problémának!), én úgy gondolom, hogy ilyen lehetőség van, és nagyon sok példa van rá. A lényeg az, hogy nemzetközi jogi kötelezettséget a kormány nem kíván vállalni a ciklus végéig, és nem is vállalhat, hiszen az a parlament jóváhagyásától függ.
Utaltam arra is, hogy az a megállapodástervezet, amelyről a delegáció most megbeszéléseket, tárgyalásokat folytat a szlovák féllel, tartalmaz is egy olyan kitételt, miszerint ez a megállapodás és az erre épülő majdani nemzetközi, pontosabban államközi megállapodás csak a parlamentek kölcsönös jóváhagyásával lép életbe, és ez akkor válik nemzetközi kötelezettséggé. Én ezt mondtam az expozéban is, ezt ismétlem meg most is.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem