DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Teljes szövegű keresés

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS (MSZP): Tanult szegedi képviselőtársam felszólalása végképp meggyőzött arról, teljesen reménytelenek azok a szocialista frakcióbeli törekvések, hogy itt szakmai vitát produkáljunk. Azt gondolom, szembe kell nézni ezzel a gonddal, hogy tárgyszerű vita nem lesz ebben a kérdésben. Tárgyszerű következmények majd lesznek, és annak majd a hatásait a következő nemzedékek fogják elviselni.
Csapody Miklós képviselőtársam teljesen egyértelműen az 1989-es konzervatív forradalmát folytatta itt a szemünk előtt, és arról beszélt, hogy itt valami nemzetközi összeesküvés vagy nem is tudom valami nagy betonépítő vállalat által irányított összeesküvés van, ezért egyértelmű, hogy ugyanaz az ellenség, mint ami 1989-ben volt, valami piramisépítő, kommunista betonépítő bagázs.
Azt gondolom, szembe kellene nézni azzal mind a konzervatív, mind a liberális pártoknak, hogy a rendszerváltás már visszavonhatatlan, akár felépül ez az alsó vízlépcső és akár megegyezünk a szlovákokkal, akár nem. Tehát nem kellene a saját legitimációs kérdésükként felfogni ezt az egészet, sőt, abból is nagy baj lehet, ha félreértik a saját bázisukat, mert nekem meggyőződésem, hogy a konzervatív és a liberális pártok bázisának többsége ezt már ugyanolyan tárgyszerű kérdésként és az ország érdekeinek mentén figyeli. Ezért az ezzel kapcsolatos agyforradalmat ideje volna abbahagyni.
Három alternatívát írtam itt fel: sokba kerül, és nem csinálunk semmit a másik, hogy sokba kerül, és csinálunk valami rosszat, valami haszontalant a harmadik az, hogy sokba kerül, és csinálunk valamit, ami hasznos, ami haszonnal és hasznos hatásokkal kecsegtet a következő évszázadokra. Azt hiszem, ez a harmadik eset a kormányé, és amennyiben olyan megoldást keresünk (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), ami hasznos, akkor a forrásmegosztásban is fogunk partnereket találni. (Taps az MSZP soraiból. - Sasvári Szilárd: Mennyibe kerül?)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem