DR. DOBOS KRISZTINA

Teljes szövegű keresés

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, nagyon sokan vagyunk ebben a házban és e házon kívül is, akik szeretnék tudni egészen pontosan, hogy mi történik ma Magyarországon, milyen döntések születnek, és ezeknek a döntéseknek milyen következményei lesznek, mert ezek nem egy-két évre, hanem évtizedekre - vagy ahogy képviselőtársam mondta -, esetleg évszázadokra befolyásolják Magyarország helyzetét.
Nagyon figyelmesen hallgattam miniszter úr előadását, amelyben többször szó esett arról, hogy nem politikai kérdésről van szó, hanem szakmai kérdésről. A két percben csak egyetlenegy kérdés politikai vonzatát szeretném felvetni.
Miniszter úr szó szerint a következőt mondta: "mi valóban kíváncsiak vagyunk a civil szervezetek véleményére". Azonban azt a cinikus magatartást, hogy miközben a civil szervezetek szombatra tüntetést hívtak össze, a kormány képviselői csütörtökre hívják meg őket, hogy most már valóban kíváncsiak vagyunk az önök véleményére, miközben hónapok óta próbálják elmondani a véleményüket! Ez, úgy gondolom, a politikai magatartásnak az egyik legrosszabb fajtája, és nagyon nem tudom méltányolni.
Azt hiszem, ennek a vitanapnak csak akkor van értelme, ha elvállaljuk és nyíltan elmondjuk, hogy mindezen kérdéseknek van egy szakmai oldala, de nagyon komoly politikai döntések történnek. Nem lenne jó, ha a vitanap után úgy érezné a magyar társadalom, azok, akik hallgatják ezt a közvetítést, hogy ugyanúgy elkentük a dolgokat, mint ahogy a kormányzati tevékenység során ezt nemegyszer tapasztaltuk.
Köszönöm. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem