DR. CSAPODY MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Szeretném megköszönni Nemcsók János államtitkár úrnak - ha itt volna, úgy látszik, megint nincs itt - azt, hogy ráirányította az Országgyűlés és a nyilvánosság figyelmét két, általam igen súlyosnak tartott jelenségre. Az egyik a sajtó és a média, a másik pedig a Magyar Tudományos Akadémiának a szerepköre.
Óvnám attól az államtitkár urat, hogy a Magyar Demokrata Fórumtól védje a sajtó tisztaságát és tisztességét, valamint a Magyar Tudományos Akadémiát. Ha figyelt volna az államtitkár úr és a fejüket ingató szocialista képviselők, akkor hallhatták volna a következőt: "A kormány kommunikációs politikája félrevezette és megalázta a médiát, lehetetlenné téve, hogy a sajtó és a közszolgálati tájékoztatás mindenben a valóságnak megfelelően adjon képet a tárgyalási fordulókon kialakult valóságos... stb. Ennek következtében a magyar sajtó nagy része hivatása, szerepe és szándékai ellenére - kérem, majd adják át neki - a kormány manipulációs technikájának áldozatává vált." Vagyis nem arról van szó, hogy a sajtó félretájékoztatta a közönséget, és nem azt mondta, amit az államtitkár úr mondott, hanem arról van szó, hogy az államtitkár úr soha nem mondott semmit, és ellentétes nyilatkozatok láttak napvilágot. Ezt volt kénytelen a sajtó megírni, ezt volt kénytelen a rádió és a televízió közvetíteni.
Ami pedig a Magyar Tudományos Akadémiát illeti: a Magyar Tudományos Akadémiát ez a kormányzat tudatosan kompromittálta, hiszen szelektált részérvei a kormány mindenáron való megegyezésének prekoncepcióját voltak hivatva alátámasztani, annak ellenére, hogy az ott működő, nagy tekintélyű akadémikusok egyszerűen abban foglaltak állást, hogy a kérdésre tudnak válaszolni, de politikai döntést nem tudnak és nem akarnak hozni. Önök pedig folyamatosan mutogatnak az Akadémiára, hogy ezt a kialakult koncepciót a Magyar Tudományos Akadémia is szakmai érvekkel támasztotta alá. Óriási a különbség, tisztelt államtitkár úr!
Köszönöm. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem