DR. CSAPODY MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Kovács László külügyminiszter reflexiójához szeretném hozzáfűzni azt, hogy természetesen az alkotmányból nem szó szerint idéztem, hanem azt a passzust, amely szerint ilyen horderejű kérdésekben - természetesen ez kormánykompetencia, csak ugyebár illett volna hatékonyabban törekedni mindenütt a hatpárti politikai konszenzusra. Ez egy nemzeti stratégiai kérdés, egy nagy horderejű kérdés, tehát a parlament például környezetvédelmi bizottságában és más bizottságokban is folyton csak azt hallottuk, hogy nyitott vagyok, mondta az államtitkár úr, és utána folyamatosan félrebeszélt, és tartalmilag nem közölt semmit.
Géczi József képviselőtársamnak, tanult szegedi kollégámnak mondom, hogy önvallomásos jellegű megállapítását az ő szocialista forradalmának folytatásáról örömmel hallottam. Ezek hamis alternatívák, amiket a képviselőtárs vázolt, itt nem konzervatív forradalomról és nem is lobbyérdekről van szó, hanem csökönyösségről, a közvélemény félrevezetéséről. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Így van!) Önök szerint úgy tűnik, hogy az a szakszerűség, amit a szocialista párti vízlépcsőépítők, miniszterek, államtitkárok, képviselők és a többiek mondanak, a többi nem szakszerűség, a többi csak politika. Önök szokták azt gyakorolni, hogy a szakszerűséget politikának, a politikát pedig úgymond szakszerűségnek tüntetik fel. Itt hívom fel képviselőtársam figyelmét arra, hogy az MSZP érdekei nem feltétlenül azonosak Magyarország érdekeivel.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem