BARSINÉ PATAKY ETELKA

Teljes szövegű keresés

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hágával bánjunk csínján! A hágai ítélet másnapján lehetett hallani olyan hangokat, hogy győztünk. Néhány nap múlva már csak azt mondták, hogy mindent kihoztunk az ügyből, amit lehetett. Utána mindenki megesküdött, hogy nem építünk vízlépcsőt, aztán megjelent a két kicsi vízlépcső utána mindenki megesküdött, hogy nem lesz vízi erőmű utána megjelent a koncesszió, majd Pilismarót - leánykori nevén Nagymaros - majd a miniszterelnök úr a tavaszi ülésszakot megnyitó beszédében megemlítette a csúcsrajáratást. (Taps és közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Így van!)
Egy történelmi analógia jut eszembe. Amikor Napóleon partra szállt az elbai száműzetése után, akkor a francia újságok a következőket írták szalagcímben az első napon: "A korzikai szörnyeteg partra szállt." Majd fokozatosan enyhült a dolog, és végül az jelent meg az újságok címlapján: "Őcsászári felségét hű Párizsa holnap fogadja."
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem