DR. EÖRSI MÁTYÁS

Teljes szövegű keresés

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselő Úr! Első kérdésére, hogy mi a kormány álláspontja az eurorégióval kapcsolatban, szeretném általában is kifejezni a magyar kormány elkötelezettségét, hogy minél több eurorégió létrejötte a kívánatos, és örülünk annak, hogy a Kárpátok eurorégiót, a Duna-Tisza-Maros eurorégiót követően az ön térségében is egy ilyen eurorégió megalakulásának lehetünk tanúi. Éppen ezért a magyar kormány nevében szeretném kifejezni köszönetünket és elismerésünket az eurorégió létrehozásában részt vevő politikusoknak, köztük önnek is, képviselő úr.
A magyar kormány meggyőződése, hogy ezek az eurorégiók igen hasznosak, hiszen megvalósítják azt a kormányzati elképzelést, hogy számos kormányzati tevékenységet lehetőleg a helyszínen intézzenek, hiszen az állampolgárok, a helyi hatóságok könnyebben képesek arra, hogy felmérjék és teljesítsék az adott területen felmerült igényeket. Éppen ezért a kormány minden segítséget meg fog adni a már létrejött és az ez után létrejövő eurorégiók számára. Miután ismeretes, hogy nemcsak a magyar kormánynak, hanem az Európai Uniónak is prioritása az eurorégiók létrehozása és működtetése, a magyar kormány örömmel működik közre abban, hogy különböző Phare- és egyéb támogatásokat önök is megkaphassanak az Európai Uniótól. Ehhez persze szükséges az, hogy önök megfelelő pályázatokat készítsenek el; ezek elkészítésében a Külügyminisztérium, a Miniszterelnöki Hivatal bármikor a legnagyobb készséggel áll rendelkezésükre.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem