NAGY JENŐ

Teljes szövegű keresés

NAGY JENŐ
NAGY JENŐ (MSZP): Tisztelt Államtitkár Asszony! A szobakiadók, a tisztességes vendéglátók, de az egész idegenforgalmi szakma is nagy várakozással fogadta a 110/1997-es kormányrendeletet, amely a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról szól.
Az ezen a területen uralkodó káosz, az adókikerülésből jelesre vizsgázott nepperek, szobaközvetítők megfékezését is sokan ettől a rendelettől várták. Azt tudjuk, hogy egy kormányrendelettel csodát nem lehet tenni, de szabadjon megjegyeznem: úgy gondolom, hogy a rendelet végül is a visszafogott várakozásokat se nagyon igazolta.
(14.30)
Fórumokon, fogadóórákon elég gyakran felvetik kifogásként, hogy miért kell kiírni az árat, hiszen az általában alku tárgyát képezi, miért kell a vendégkönyvet ilyen nagy részletességgel vezetni, miért kell az osztálybasorolást kívül feltüntetni. Ezeket az előírásokat jól meg tudjuk védeni, és a fórumokon, fogadóórákon én is igyekszem megmagyarázni.
De azzal a felvetéssel egyetértek - és kérdésem is erre irányul -, hogy miért nem lehet a szezonális szobakiadókkal pozitív kivételezést tenni, magyarul miért nem lehet megbontani az átalányadózást esetleg negyedévre vagy hónapokra, és miért kell egész éven át fizetni, gyakorlatilag már akkor, amikor a vendég még meg sem érkezett. Ha mód van rá, akkor úgy gondolom, egy idő eltelte után a rendeletnek ezt a részét is felül kellene vizsgálni, egy esetleges módosításnál figyelembe venni. Azt kérdezem tehát, hogy lehetséges-e egy ilyen felülvizsgálat. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem