DR. TOKAJI FERENC

Teljes szövegű keresés

DR. TOKAJI FERENC
DR. TOKAJI FERENC (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A magyar labdarúgó-közélet visszásságai az elmúlt időszakban példátlanul súlyos, szinte megalázó kettős vereséggel végződött Jugoszlávia-Magyarország válogatott mérkőzés után ismét reflektorfénybe kerültek. Nem múlt el olyan nap, olyan hét, hogy ne foglalkoztak volna az állapotokkal. Kétségtelenül egy sajátos folyamatnak vagyunk részesei, amelyben az alkalmatlanságnak, a tehetetlenségnek, az önös egyéni érdeknek a korrupcióval párosulva sikerült romba dönteni a világ egyik legnépszerűbb sportágát Magyarországon - ez idáig kevés nemzetnek sikerült.
Kérdésemben nem kívánok sportszakmai oldallal foglalkozni, viszont az APEH és a társadalombiztosítás szerepére ki kívánok térni. A sportegyesületek zöme ugyanis jelentős köztartozással bír, azok megfizetésére részben képtelen, másrészt mások csak látszatbefizetéseket végeznek. Ezt támasztja alá, hogy egyes játékosok vásárlására költött milliós szerződéskötések ellenére a köztartozások nem kerülnek kifizetésre. Az adósság felhalmozódása évről évre növekszik. Úgy gondoljuk, a társadalom becsületes adófizetői védelmében szükségszerű a jelenlegi gyakorlat felszámolása, enélkül ugyanis csak fenntartanánk és segítenénk a visszásságokat. Ma ott tartunk, hogy a játékos játékjogára például vagy a társadalombiztosítás nyújt be igényt, vagy pedig az APEH. Ha kicsit pikírt lennék, azt mondanám, ha ez a gyakorlat folytatódik, maholnap azt hallhatnánk a tévében és a rádióban, hogy a szombathelyi APEH csapata győzte le a békéscsabai társadalombiztosítás csapatát.
Úgy hiszem, ez az út nem járható, éppen ezért kérdésem a következő: várható-e, hogy a jövőben általános gyakorlattá válik a játékoslefoglalás, vagy az pusztán figyelmeztető jelleggel történt. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem